Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Grafoloji

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
MuStyl
Administrator
Administrator



Erkek
Mesaj Sayısı : 1301
Yaş : 34
Nerden : İst/Pendik ::))
İş : ÖGrEnCi
İlgi Alanları : rAP+Rap+rAp
Kayıt tarihi : 22/03/08

Grafoloji Empty
MesajKonu: Grafoloji   Grafoloji Icon_minitimeÇarş. Mayıs 21, 2008 2:32 pm

Grafoloji el yazısı aracılığı ile yapılan bir analiz metodudur. Bu metod kesin olarak net bir cevap vermez ancak genel olarak bir yorum yapabilir. Grafoloji ya da Türkçe ismi ile yazıbilimi hangi sorulara yanıt verir? Grafoloji ismi üstünde ne bir fal ne bir medyumluktur, pozitif amaç için günümüzde pek çok yerde kullanılan bir bilim dalıdır. Eldeki verileri değerlendirmek suretiyle yorumlamanın sonucuna ulaşılır.

Çok eski bir dönemden günümüze kadar gelen bu bilime tarihin oluşumu kadar eski diyebiliriz. Zaman içerisinde doğa ve insan kadar pek çok şey değişim devreleri geçirir. İlk çağlarda taşlar üzerine yapılan şekiller günümüzde ise pek çok diller ve kişiliklerimizin yansıması olan ilk okul dönemimizden bu yana yazılarımızda hiç mi değişmeler olmadı. Elbette olmuştur. Peki bu yazılarla yaşımız, ruh halimiz, kariyerimiz, hiç rol oynamıyor mu? Tabi ki büyük rolü var ancak temelde çoğunlukla kullandığımız yalnızca kendimize ait olan hepimizin bir yazma sistemi vardır ve bunu değiştirmeyiz. Değişimler beden ve ruhumuza sosyal ve anti sosyal yaşadığımız güncel olaylar sonucunda nasıl bir değişim gösterip zaman içinde tekrar normal halimize dönebiliyorsak yazımızda aynen böyle dönem dönem değişimler gösterirler. Gerekli olan verilerin hepsi kişinin el yazısında bulunur.

Günümüzde bilimsel olarak adli tıp'ta kullanılan bu bilim dalı, aynı zamanda karşımızdaki kişi hakkında karakter analizini öğrenmemiz konusunda da en büyük yardımcımızdır.

BU ANALİZ NASIL YAPILIR?

Bu analiz için yazı üzerindeki çizgi şekillerine bakmakla işe başlanır. Çizgilerin hangi yöne doğru olduğu oldukça önemlidir. Ancak sadece çizgiler net bir sonucu elbette vermeyecektir. Sadece ilk adım bu şekilde atılmalıdır. Çizgiler kendi içinde bölümler ayrılırlar kısaca şöyle anlatmak mümkündür. Yatay yönde olan düz çizgiler; Kendine güvenli, karalı, başarma potansiyeli yüksek bir yapıyı anlatır. Bu çizgilerde hiç kayma olmadan bir görünüm oluşmuşsa kişinin baskıcı, denetimci, yönetici biri olduğunu gösterir. Yazı içerisinde hafif kayma, dalgalanma var ise kişinin ruhsal anlamda daha iyiye gittiğini sergiler, Belli bir düzlem üzerinde oluşmuş dalgalı çizgiler ise; Ruhsal açıdan öz güvenini yitirmiş ancak kazanmak için yardım elinin uzanmasını bekleyen birini anlatır. Tüm yazı boyunca bu dalgalanmalar yazı içinde ağırlıklı ise kişinin aslında kabiliyetli olduğunu ve bunu sergileme isteğinden yoksunluğunu belirtir. Hiçbir şekilde dalgalanma olmayan bir yazı ise,kişinin sadece kabiliyet sahibi olduğunu gösterir. Dikey yönde olan düz çizdiler; pozitif kişilikli birini belirtir. Satırın yukarı kısmına doğru fazla çıkıntı yapan çizgiler ise;yüksek hedefleri olan birini belirtir. Aşağı yönde olan düz çizgiler;değişken bir yapıya sahip birini belirtir. Satırın aşağı kısmına doğru fazla çıkıntı yapan çizgiler; hayatta bir ideali olmayan ancak çok dikkatli yapıda kişileri gösterir. Satırlarda inişli çıkışlı çizgiler bulunması; Yukarı çıkışlar fazla ise;Yaşam enerjisi fazla ancak denetlenmeye ihtiyacı olan bir kişiyi gösterir. Aşağı inişler fazla ise;aşırı iyimserlikten sıklıkla başı ağrıyan bir kişiyi gösterir. Aşırı yukarı çıkışlı çizgiler; bunalımda olan bir kişinin kurtulma çabalarını simgeler. Aşırı aşağı çıkışlı çizgiler; tam bir felaketin eşiğinde olan kişilerdir. Paralel ancak kavisli olan yazılar; kişinin ruhsal anlamda iniş ve çıkış yaşadığını gösterir. Satırın alt kısmının sonuna kadar inen kavisler; tam bir depresyonun göstergesidir. Satırın üst kısmının sonuna kadar çıkan kavisler; ruhsal durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğinin göstergesidir. Satırın orta kısmındaki kavisler; yani kelime içinde yapılan iniş çıkışlı kavisler ise kişinin şüpheci biri olduğunu gösterir.

HARF EBATI:
İkinci aşamamız harflerin ebatları yönünde olmalıdır bu karakter hakkında daha ayrıntılı bilgi verir şimdi hep beraber inceleyelim; Çok küçük ebatlı harfler; yaratıcılığın ve üretkenliğin simgesidir aynı zamanda hassas bir yapının göstergesidir. Küçük ebatlı harfler; araştırmacı,iletişimi kuvvetli kişilerin simgesidir. Orta ebatlı harfler; geniş bir düşünür ve iyi bir eğitimcinin simgesidir. Büyük ebatlı harfler; canlı, enerjik, büyük hedefleri olan kişileri simgeler. Çok büyük ebatlı harfler; dürüst bir yapı ve çevresine sonsuz güvenen kişilerin simgesidir.

YAZIDAKİ AÇISAL DERECELER:
Üçüncü dikkat etmemiz gereken nokta grafometre denilen bir alet yolu ile yapılan bir ölçümdür. Şimdi hep beraber inceleyelim; Alışılagelmişin dışında geri yöne doğru olan yatık yazı; kişinin sürekli geçmişini sorguladığını ve geçmişe olan bağlılığı gösterir. Baskılarla büyüyen bir yapı diyebiliriz. Alışılagelmiş dik aşağı ve yukarı olan yazı; Analizci, titiz yapıda olan,sorumluluk bilinci oturmuş bir kişiyi gösterir. Bildiğimiz normal açı; sağ yöne hafif yatık yazıdır. Saygılı ve kendi halinde bir yapının sahibi bir kişiyi gösterir. Yatık yazı; mesleki alanda başarı potansiyeli olan, cömert ve verimli kişiliği gösterir. İşi ve kişiliği bütünleşmiş insanlardır. Çok yatık yazı; aşırı derecede zarar verici nitelikteki insanlara aittir, sinsidirler ve heyecanlıdırlar. Karışık Açılı Yazılar:hem sağa hem de sola yatık olan karmaşık yazı aynen kişinin çift karakterli olduğunu anlatır. Karar verme zorluğu çeken kişilerdir.

SATIRLAR İÇİNDEKİ BOŞLUKLAR:
Dördüncü olarak dikkat etmemiz gereken aşama satır içinde yazıya daha ilk bakışta görülen boşluklardır. Sıkışık olan satır aralıkları: kendini her zaman ön plana koymayı seven birini gösterir. Normal olan satır aralıkları; net ifade gücü ve dürüst bir yapıyı sergiler. Seyrek olan satır aralıkları; kariyer sahibi bir kişinin göstergesidir. Eşit olan satır aralıkları; bu kişiye dikkat, adil bir yapıdadır ancak çok karamsar kişilikte olduğundan temkinlidir.

HARFLER ARASI BOŞLUKLAR:
Beşinci olarak dikkat etmemiz gereken aşama harflerin boşluk aralığıdır hep beraber inceleyelim; Eşit boşluklar;akıcı ve berrak düşünce sahibi birini gösterir Eşit olmayan boşluklar; aceleci ve karamsar düşünce sahibi birini gösterir. Bitişik aralıklı yazı; olumlu kişiliğe sahip, şüpheci yaklaşımlı, ısrarcı birinin göstergesidir. Kesik aralıklı yazı; düşünce akışı esnasında yüksek performans kazanan bir kişiyi gösterir. Bitişik aralıkları olmayan yazı; hayal gücü yüksek sezgileri güçlü bir yapıyı gösterir. Yanlardan basık biçimde yazılan yazı; Her satır yakınsa; zarar verici yapıdadır, maddi konulara önem verir. Her satır yayılmış ise; Şüpheci kişiliğin göstergesidir, savurgan bir yapıdır.

HARF ŞEKİLLERİ:
Altıncı olarak ise dikkat etmeniz gereken aşama ancak uzmanlarca tespit edilebilir bu konuyu beraber inceleyelim; Yuvarlak harfler; Görev bilincine ve ahenkli çalışma ve ev ortamına ihtiyaç duyan birini gösterir. Köşeli harfler; fazla enerjik ve işleri çabuk bitirme arzusundaki birini gösterir. Blok Harfler; kendinden emin, mantıksal yaklaşan birini gösterir. Düzgün harfler; görev bilincine sahip birini gösterir. Dağınık harfler;sorumluluklarından kaçan birini gösterir. Ebatça değişen harfler; Küçükten büyüğe doğru;dürüst çalışma ve azmi gösterir. Büyükten küçüğe doğru;arkadaş canlısı dürüst bir yapıyı gösterir.

HARFLERİN AÇIK VE KAPALI OLUŞU:
Yedinci aşamayı birlikte inceleyelim, açık ve net harfler; içten ve samimi birinin göstergesidir. Kapalı ve karışık harfler;saygılı ancak çekimser, şüpheci bir yapının göstergesidir.

KELİMELERİN SON HARFLERİ:
Sekizinci aşama oldukça önemlidir hep beraber izleyelim; kısa şekil, düşünceli ancak biraz bencil birini uzun şekil, vurdumduymaz birini dik yükselen şekil,değişken ve etki altında kalabilen birini yükselen eğri şekil, doğa düşkünü bir spritüeli açılı yükselen eğri şekil, arkadaş canlısı birini kelime üzerinde ters yöne dönen şekil,kararlı birini kelime altında ters yönde dönen şekil,egoist birini Aşağı düşen şekil, yüksek iradeli birini yukarı çıkan şekil, inatçı birini yükselişte kıvrımlı şekil,tabiat sevgisi sahibi birini yatay olarak kıvrımlı şekil,tek kendini düşünen birini alçalışta kıvrımlı şekil, kararsız birini büyük ve iri son harf, kibirli birini nokta ve tire kullanılan şekil, romantik birini net bir nokta ve diğer noktalama işaretleri; başarı yolunda çalışkan birini Silik bir nokta ve diğer noktalama işaretleri; başarı kesin hedefi olan birini cümle sonu noktasız, kendine güvenen birini göstermektedir.

BÜYÜK HARFLER:
Dokuzuncu aşamayı birlikte inceleyelim; Klasik ve sade olanlar, pratik zeka ve güvenin göstergesidir. Klasik matbaa şeklinde olanlar, sanatçı ve bilimsel birini gösterir. Zarif olanlar, yeniliklere açık birini gösterir. Çok süslü olanlar, detaycı birini gösterir. Küçük olanlar, kendini yükseklerde gören birini gösterir. İrice olanlar, kendini beğenmiş ukala birinin göstergesidir.

İMZALAR:
Onuncu ve son aşama olan imzalarında önemi oldukça büyüktür. Birincisi resmi olan ikincisi ise bireysel attığımız imzalardır. Harflerin yatık olması halinde cömert ve cesur birini Sonradan eklenen dönüş çizgileri olması halinde gurur sahibi birini aşırı süslü olması halinde kendini beğenmiş birini yuvarlak dönemeçler olması halinde bağımlı ve ahenk isteyen birini matbaa harfi olması halinde iradesi güçlü birini köşelerin sık olması halinde lider birini harflerin aşırı büyük olması halinde kendini beğenmiş birini Harflerin aşırı küçük olması halinde çekimser birini harflerin karmaşık olması halinde araştırmacı birini gösterir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://maniac.yetkin-forum.com
CHapQın
Süper Moderatör
Süper Moderatör
CHapQın


Erkek
Mesaj Sayısı : 2463
Nerden : istanbul
İş : öğrenci/ A1 kick box
İlgi Alanları : bilgisayar,müzik,spor
Kayıt tarihi : 24/03/08

Grafoloji Empty
MesajKonu: Geri: Grafoloji   Grafoloji Icon_minitimeÇarş. Mayıs 21, 2008 2:36 pm

biliyorum bunu yaa bakıyolar eline sana yol gosukuyo fln Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
CHapQın
Süper Moderatör
Süper Moderatör
CHapQın


Erkek
Mesaj Sayısı : 2463
Nerden : istanbul
İş : öğrenci/ A1 kick box
İlgi Alanları : bilgisayar,müzik,spor
Kayıt tarihi : 24/03/08

Grafoloji Empty
MesajKonu: Geri: Grafoloji   Grafoloji Icon_minitimeÇarş. Mayıs 21, 2008 2:37 pm

biliyorum bunu yaa bakıyolar eline sana yol gosukuyo fln Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Grafoloji
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Forum Maniac Genel :: Serbest Kursu-
Buraya geçin: